Pravidla při nákupu kitů ze zahraničí, když nemáte vlastní PAYPAL


Protože se v poslední době hodně řeší problémy s nelegálním přeposíláním kitů, nebo odkazů na jejich stažení, napsala Siťa PRAVIDLA PRO NÁKUP KITŮ ZE ZAHRANIČÍ pro ty, co nemají vlastní PAYPAL.

Samozřejmě stejně tak nezákonné je přeposílání kitů (nebo jejich součástí) od českých designérek, které si vedou pečlivé záznamy o svých prodejích a tudíž není problém odhalit piráty! Kromě velké ostudy - zveřejnění jmen nepoctivých scraperek, které (ať už z nevědomosti, "dobrého" úmyslu pomoct kamarádce, nebo dokonce za účelem přivýdělku) předávají kity, nebo linky třetí osobě, vystavují se též nepříjemnému řešení právní cestou - tedy pokutě!

Součástí každého kitu je textová příloha TOU, kde jsou designérkou přesně vypsaná pravidla pro majitele koupeného kitu. Přečtení zabere minutku a dodržením těchto pravidel se vyhnete velkým nepříjemnostem. Ani výmluva, že text je pouze v angličtině, kterému nerozumíte, není omluva. Pokud neovládáte AJ, ani neznáte nikoho kdo by vám s překladem pomohl - není nic jednoduššího, než použití překladače na Google.

A protože ani mě (ač nejsem profesionální designérka) není tento problém lhostejný, rozhodla jsem se na svém blogu vystavit toto upozornění a již výše zmíněná pravidla pro zahraniční nákup.




Žádné komentáře: